Асоцијација на месец Октобар је свакако Дечија недеља

Асоцијација на месец Октобар је свакако Дечија недеља.

Дечија недеља, традиционална манифестација која се одржава сваког октобра, представља најзначајнији национални догађај посвећен деци. Ова манифестација омогућава уједињење свих друштвених актера у циљу трајног унапређења положаја деце. Стога је ове године, Дечија недеља била обележена под слоганом: ,,ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ“. Посебна важност посвећује се развоју емпатије, вршњачке и међугенерацијске солидарности и даљој изградњи сигурног друштвеног окружења које подржава вредности толеранције.

Место: учионица и школско двориште.

Од 2. до 8. октобра 2023. године, обележена је Дечија недеља под овогодишњим слоганом: ,,Велико срце деце Србије“. Разговарано је о правима и потребама деце, емпатији, вршњачкој и међугенерацијској солидарности и даљој изградњи сигурног друштвеног окружења које подржава вредности толеранције.
Том приликом, ученици нижих разреда наше школе,су имали разне активности:

-,,Дан за доброту“ – Лепа реч за друга/другарицу (порукице, писма..);

-,,Дан за музику и забаву“ – „Јесења шеширијада“ (маскенбал);

Четвртаци првацима:,,Теби на дар – за прву Дечију недељу од када си ђак“- Ученици четвртог разреда цртежом су стварали дарове ђацима првацима за Прву Дечју недељу од кад су ђаци, чиме је остварено више образовно-васпитних циљева.

 

– цртали кредама у боји у школском дворишту:

– ликовно се изразили на исту тему повезавши је са правима за сву децу света.

Сви ученици и одељењске старешине су са великим задовољством учествовали у овим активностима

** Током целе седмице, трајала је хуманитарна акција ,,Буди друг“ – прикупљање школског прибора и играчака за децу из Дечијег села у Сремској Каменици. Одзив је био на завидном нивоу, те је прикупљен велики број пакетића и прослеђен Дечијем селу. У прилог свему наведеном приложене су документоване фотографије.