ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ ПРВАКА ЗА ШКОЛСКУ 2023/2024. ГОДИНУ

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ ПРВАКА ЗА ШКОЛСКУ 2023/2024. ГОДИНУ

Поштовани родитељи будућих ђака првака,

Обавештавамо Вас да је од понедељка, 20.03. 2023. године  доступна услуга  еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Сва упутства можете наћи на следећем линку https://euprava.gov.rs/usluge/5867

Упис ученика у први разред основне школе и тестирање, у складу са заказаним терминима, обављају наши психолози и педагози током априла и маја месеца.

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

–      Извод из матичне књиге рођених

–     Уверење о пребивалишту

–     Уверење о похађању припремног предшколског програма*

–     Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење**

*Изузетак је уверење о похађању припремног предшколског програма из приватног вртића

** Изузетак је само лекарско уверење уколико је преглед обављен код приватног лекара или ако је дете војни осигураник.

Уколико  не желите да закажете термин електронским путем већ се одлучите да позовете школу, овлашћено лице у школи може у Ваше име да закаже термин кроз апликацију. Такође, уколико  имате потребу да откажете  заказан термин, можете то урадити 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нов термин за упис и тестирање детета  у основну школу електронским путем. У том случају, потребно је да се  директно обратите школи и закажете нов термин.У овим ситуацијама,  треба да позовете школу на број телефона 021 512 231,  радним даном између 8.00 и 14.00 часова и оставите своје податке  школи  након чега ћете бити контактирани у вези са заказивањем термина.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је обезбедило подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ. За сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина можете се обратити контакт центру на број 011 73 505 57 – телефонска подршка ће бити доступна и током трајања уписа у ОШ сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Упис деце у први разред основне школе, за школску 2023/2024. годину обавиће се у времену од 01. априла 2023. до 31.маја 2023. године.

У први разред уписују седеца рођена од 1.03.2016.  до 28.02.2017. год.

Школа ће  уписати  децу  која  имају  пребивалиште на подручју школе, а на захтев родитељаможе уписати и дете са подручја друге школе уколико за то постоје просторни и кадровски услови и ако је захтев за упис поднет до 1.2. 2023.године.

Као и прошле школске године ученици  првог и другогразредаодсептембрашколске 2023/24. годиненаставу ћепохађатисамо упреподневној смени.

О терминуконкурсазаборавак и потребнојдокументацијибићетеблаговремено обавештени путем сајта школе.

 

С поштовањем,

Управа ОШ „Светозар Марковић Тоза“