Предавање на тему „Правне последице вршњачког насиља“

У ОШ „Светозар Марковић Тоза“ 22. и 29. септембра 2023. године одржана су предавања на тему „Правне последице вршњачког насиља“. Овај пројекат осмислили су представници   Центра за помоћ жртвама насиља-ИСКРА заједно са адвокатом Сањом Мунижаба Јаић. Предавање је подржано од стране  заштитника грађана Новог Сада.

Тим Центра за помоћ жртвама насиља-ИСКРА заједно са адвокатом Сањом Мунижаба Јаић која поседује сертификат за одбрану малолетних учинилаца кривичних дела и заштиту малолетних оштећених је на веома доступан начин ученике петог и шестог разреда упутио у понашање које је прихватљиво и наговестио им због чега се све малолетници могу наћи пред Судом. Током предавања предавачи су упознали ученике са одговорношћу деце од четрнаест година пред Законом и родитељској одговорности за њихово понашање.

Главна порука предавања била је да се на насиље никада не одговара насиљем, на увреде се не одговара увредама, већ је једино решење пријава насиља и насилника привести пред лице правде.

У петак, 29. септембра 2023. године предавању је присуствовала и заменица Локалног омбудсмана Града Новог Сада Стојанка Варајић дипломирани правник која је говорила о важности пројекта за јутарњи програм „Добро јутро, Војводино“ РТВ.

https://youtu.be/EaAJSy-Kemo?si=JGG_gb_gt8078qfw